advertise

نانو چیست؟

نقش نانو پوشش ها در صنایع مختلف

تکنولوژی نانو برای تمامی سطوح در انواع صنایع کاربرد دارد:

. صنعت ساختمان
. صنعت فولاد
. صنایع نفت، گاز و پتروشیمی


نانو فراز سپاهان

نقش نانو پوشش ها و نانو آجر در صنعت ساختمان

بیایید ابتدا از نانو پوشش ها در صنعت ساختمان خصوصا نانو آجر بیشتر بدانیم:

نانو آجر:


پوششی است که برای محافظت از سطوح ساختمانی مثل آجر و سنگ تولید می شود. سطوح آجری به خودی خود توانایی حفظ خود در آلودگی و رطوبت را ندارند پس بهترین راه محافظت از شوره زدگی، زرد گروی و پوسته پوسته شدن آنها نانو کردن آن است.

مزایای استفاده از نانو آجر شرکت نانو فراز سپاهان:

. به شما اطمینان داده می شود که با کیفیت ترین محصول بازار را تهیه خواهید کرد.
. طول عمر محصولات بسیار بالا می باشد و از گارانتی بسیار معتبر برخوردار می باشد.
. سطوح آجری شما به هیچ عنوان دچار حالت شوره زدگی، زرد گروی و پوسته پوسته شدن نخواهد شد.
. شما می توانید اجرای محصول خود را با خیال آسوده بدست کارشناسان تایید شده شرکت نانو فراز بسپارید.
. در تمام نقاط ایران به راحتی به نمایندگی های رسمی ما دسترسی دارید.


پیشنهاد می کنیم نانو آجر مورد نظر خود را از شرکت نانو فراز سپاهان تهیه کنید و از مزایای آن استفاده کنید.



نانو پوشش مخصوص سطوح سنگی

نانو سنگ:

این نوع نانو تحت عنوان نانو سنگ برای نماهای سنگی و سطوح ساختمانی که از سنگ های مختلف ساخته شده اند استفاده می شود.

نانو فراز سپاهان استفاده از این نوع نانو پوشش را به شما پیشنهاد می کند. استفاده از محصولات نانو فراز در طول زمان برای شما بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.

مزایای استفاده از نانو سنگ شرکت نانو فراز سپاهان:

. کیفیت بالای محصول در مقایسه با سایر رقبا.
. ضمانت طول عمر محصولات بسیار بالا.
. گارانتی بسیار معتبر شرکت نانو فراز.
. زیبایی و دوام عمر سنگ شما.
. اجرا کاران مورد تایید شرکت.
. دسترسی به نمایندگان در تمام نقاط ایران.


کاهگل نانو

کاهگل نانو:

این نوع نانو پوشش برای سطوح کاهگلی استفاده می شود و دیوارهای کاهگلی را که عموما از ظرافت بالایی برخوردار هستند محافظت می کند.

این مورد برای خانه های سنتی که قصد بازسازی با حال و هوای قدیمی دارند توصیه می شود.

شما می توانید از فروشگاه شرکت نانو فراز سپاهان این نانو پوشش ها را تهیه کنید.

اگر سوالی در مورد قیمت نانو دارید می توانید همین حالا با کارشناسان ما بصورت آنلاین صحبت کنید تا پاسخوگی شما باشند.



مزایای استفاده از نانو سنگ شرکت نانو فراز سپاهان: . کیفیت بالای محصول در مقایسه با سایر رقبا. . ضمانت طول عمر محصولات بسیار بالا. . گارانتی بسیار معتبر شرکت نانو فراز. . زیبایی و دوام عمر سنگ شما. . اجرا کاران مورد تایید شرکت. . دسترسی به نمایندگان در تمام نقاط ایران.


سایر کاربردهای نانو



الکترونیک:
نانوتیوب های کربنی با جایگزینی مواد سیلیکونی، میکروچیپ های سریع تر، کوچک تر، سبک تر، و با کارایی و رسانش بهتر عرضه می کنند. انرژی: نیمه هادی هایی که اخیرا ارائه شدند قادرند مقدار انرژی خورشیدی در پنل های نوری را دو برابر میزان قبلی به الکتریسیته تبدیل کنند. همچنین با کاهش هزینه ها، توربین های قوی تر و سبک تری تولید می شود که بازدهی سوخت را افزایش می دهد. از طریق عایق کردن حرارتی برخی از ترکیبات نانو می توان انرژی را ذخیره کرد و از هدر رفت آن جلوگیری نمود.
دارو:

ویژگی های خاص این مواد امکان تشخیص سریع و درمان بیماری های اعصاب و سرطان را فراهم کرده است. آن ها به طور انتخابی و بدون آسیب به سلول های سالم می توانند سلول های سرطانی را از بین ببرند. برخی از نانو ذرات برای بهبود عملکرد داروهای عکس برداری (مثل MRI ) استفاده می شوند.
محیط زیست:
تمیز کردن هوا با یون ها و حذف فلزات سنگین آب با نانوفیلترها برخی کاربردهای زیست سازگار این دسته از مواد است. همچنین استفاده از نانوکاتالیست ها علاوه بر پیشبرد بهتر فرایندها به کاهش آلودگی نیز کمک می کند. زیرا نانوکاتالیست ها مواد را به سمت تولید محصول مورد نظر که معمولا عاری از آلاینده است هدایت کرده و از تولید محصولات جانبی جلوگیری می کند.
غذا:
استفاده از بیوسنسورها برای شناسایی حضور پاتوژن هایی مثل باکتری ها در غذا یکی از مهم ترین کاربردهای نانو است. همچنین با کاربرد ذرات نانو در بسته بندی های خوراکی می توان نانوکامپوزیت هایی تشکیل داد که کاملا از ورود اکسیژن جلوگیری می کند و دوام محصول را افزایش می دهد.
منسوجات و پوشا:
امکان تولید پارچه های هوشمند که آلودگی و آب را جذب نمی کنند در چند سال اخیر به کمک این تکنولوژی فراهم شده است. دستیابی با الیاف قوی تر، با دوام تر و سبک تر بویژه برای پوشش هایی مثل کلاه های ایمنی از کاربردهای دیگر در زمینه منسوجات است. این شاخه از علم نانو با عنوان منسوجات فنی نیز شناخته می شود.


روش های تولید نانو مواد

دو روش بالا به پایین و پایین به بلا برای تولید نانو ذرات وجود دارند.
بالا به پایین: این روش شامل کوچک کردن ماده با خرد کردن، سمباده کشیدن، کند و پاش، انفجار الکتریکی و فرسایش لیزری است. برخی از این روش ها به اختصار در زیر توضیح داده می شوند.
روش پلاسما: پلاسما با فرکانس رادیویی که از حرارت سیم پیچ ها ایجاد میشود، بوجود آمده می آید. با اعمال ولتاژ فرکانس رادیویی، فلزی که می خواهیم نانوذره از آن بگیریم به دمایی بالاتر از دمای بخار خود می رسد. بخارات فلزی بر روی سطح سرد هسته گذاری می کنند. گازی که این فضا را پوشانده است، گازی بی اثر مثل آرگون یا هیلیوم است.
آسیاب مکانیکی: پس از ورود پودر فلزی به یک محفظه بسته که حاوی چند گوی است، فرایند آسیاب آغاز می شود. این ذستگاه مشابه سانتریفیوژ عمل می کند. هر چه شدت نیروی وارده بیشتر باشد، ذرات با اندازه کم تر تهیه می شوند. از مزایای اینن روش ساده بودن آن است.
ترسیب بخار مواد: این فرایند عمدتا برای تولید نیمه رساناها و ایجاد فیلم های نازک از مواد مختلف استفاده می شود. این فرایند شامل یک یا چند ماده فرار است که بر روی یک سوبسترا ته نشین می شود. مواد فرار پس از قرار گیری در دمای بالا رسوب می کنند. برخی محصولات جانبی گازی پس از ایجاد ذرات، باید از روی فیلم حذف شوند.
پیرولیز با استفاده از لیزر و دما: پالس های متناوب لیزر روشی ست که عمدتا برای تولید ناموذرات نقره با نرخ بالای نقره بکار می رود.
تابش ماکرویو: این روش برای سنتز ذرات آلی، غیرآلی و هیبریدهای آلی-غیرآلی بکار می رود.


پایین به بالا: اتصال اتم های یک ماده برای ایجاد ذرات نانو را گویند. این فرایندها غبارتند از سنتز سبز، واکنش شیمیایی، تراکم ملکولی، پیرولیز لیزری و فرایند سل ژل.
سل-ژل: این روش برای سنتز نانو ساختارهای مختلفی بویژه نوع فلزی کار برد دارند. پس از انحلال آلکوکسید فلزی در آب یا الکل، با اعمال حرار و هم زدن هیدرولیز را انجام می دهند.
میکروامولسیون: انتشار مایع در مایع یک امولسیون ایجاد می کند. ترکیب پلیمرها در فاز مایع می توانند امولسیون ایجاد کنند. بر اساس اندازه امولسیون ها به سه دسته ماکروامولسیون، مینی امولسیون و میکروامولسیون تقسیم بندی می شوند. روش سنتز میکروامولسیونی به طور عمده برای سنتز نانوذرات غیر آلی استفاده می شود. وقتی آب و روغن ترکیب شوند، دو فاز غیر امتزاج پذیر ایجاد می کنند. به منظور ترکیب دو فاز به انرژی نیاز داریم. بهترین روش برای این کار جلوگیری از تماس مستقیم آب و روغن است. اگر از یک سورفکتانت استفاده شود می توان از تماس مستقیم جلوگیری کرد. سورفکتانت ها موادی با یک سر آب دوست و یک سر آبگریز هستند. اگر ملکول های سور فکتانت در یک محیط به اندازه کافی باشد، تنش بین سطحی بین ملکلول های آب دوست (آّب) و ملکول های آبگریز (حلال های آلی ابگریز) کاهش میابد و آن ها می توانند کنار هم قرار گیرند.
فرایند ایجاد نانوذرات فلزی از روش میکروامولسیونی شامل اختلاط نمک فلز و عامل کاهش دهنده است.این فرایند شامل برخورد، رشد و ایجاد ذرات است.
بازآرایی حرارتی: بازآرایی گرمایی با اعمال نیروی حرارتی انجام می شود. در این واکنش از گرما بری شکستن پیوندهای شیمیایی و تغییر شکل استفاده می شود.
سنتز پلی یول: در این روش از یک حلال آلی به عنوان عامل کاهنده استفاده می شود. علت استفاده از حلال آلی کاهش اکسید شدن سطح و انباشتگی مواد روی هم است. این روش برای کنترل اندازه، ساختار و شکل نانوذره منعطف است. این روش برای تولید در مقیاس بالا مناسب است. فرایند پلیول اگر در دمای متوسط انجام شود، یک روش سل ژل در سنتز اکسید است. تولید برخی از نانو ذرات مثل ZnO، TiO۲ ، PbO، SnO۲ و …. با این روش صورت می گیرد. در سنتز اکسید نانوذرات فلزی از حلال اتیلن گلیکول استفاده می شود. زیرا علاوه بر ظرفیت کاهشی بالا، دی الکتریک است و دمای جوش بالایی دارد. پس از واکنش حلال با فلز، اولیگومرهای فلزی گلیکولات ایجاد می شوند. سپس در حضور هوا کلسینه شده و بدون تغییر مورفولوژی و ساختار به شکل نانوذره فلزی در می آیند.
سنتز الکتروشیمیایی: به سنتز مواد شیمیایی در یک سل الکتروشیمیایی گویند. مزیت اصلی این روش کاهش زمان واکنش به نصف است. در سال های اخیر سنتز نانو ذرات نقره از طریق این روش مطالعه شده است. این روش بر مبنای قرار گیری آنود فلزی در محلول آپروتیک است.


انواع نانو مواد

نانوذرات دارای انواع مختلفی اند که مهم ترین آن ها عبارتند از نانوذرات دو بعدی، کوانتوم دات ها، نانوسیم، نانوفیلم، نانو لوله های کربن و نانومواد زیستی. در این بخش به طور خلاصه هر یک از موارد مذکور شرح داده می شوند.
نانوذرات دو بعدی:
یکی از مهم ترین نانو ذرات دو بعدی، گرافین است. بسیار از مطالعات از جمله تبدیل و ذخیره انرژی، در مقیاس دو بعد نانو ویژگی های خاصی از خود را نشان می دهند. مثلا لایه های فلزی نقشی اساسی در کارایی بصری بسیاری از دستگاه ها دارند. برای مثال دیگر می توان به نانو کریستال های تیتانیوم اکسید اشاره کرد. این ماده ویژگی های فیزیکی و شیمیایی مطلوبی را برای جای گزین شدن در بافت ها دارند. مونولایه های خود آرا، از جذب سطحی ملکول های آلی بدست می آیند که در بیوسنسورها کاربرد دارند.
کوانتوم دات ها:
کریستال های نیمه رسانای مصنوعی در مقیاس نانو هستند که الکترون ها را انتقال می دهند. وقتی نور فرابنفش به این ذرات برخورد کنند، نور را با رنگ های مختلف ساطع می کنند. روش معمول برای تولید اسن مواد، سنتز کلوئیدی با ماکرویو است. آن ها در سلول های خورشیدی، نمایشگرهای LED، فوتوکاتالیست ها، شناساگرهای نوری و سسنسورها بکار می روند
نانوفیلم و نانوسیم:
این مواد با دو بعد از طریق سنتز شیمیایی بدست می آیند. از نانوسیم ها در تولید سنسورها، لیزرها و…. استفاده می شوند. نانوفیلم ها الیافی هستند که در مهندسی بافت، انتقال دارو، تشخیص سرطان، سنسورهای نوری، فیلتر هوا و… بکار می روند.
نانولوله های کربن:
به آلوتروپ های کربنی با ساختار استوانه ای در مقیاس نانو، نانو لوله می گویند. آن ها ممکن است یک یا چند دیواره داشته باشند که حول یک مرکز کروی واحد پیچیده شده اند. این لایه های کربن ساختار گرافیتی دارند. ابعاد هسته و دیواره هر دو باید در حد نانو باشند. آن ها در علوم الکترونیک و نوری کاربردی هستند.
نانو مواد زیستی:
این دسته از ذرات به اشکال مختلف مثل اگزوزوم ها و لیپوزوم ها وجود دارند. عمده کاربرد آ« ها در صنایع دارویی و درمان است. استفاده از پوشش های پلیمری دارویی یکی از نوین ترین راهکارها برای بهبود خواص نانومواد است.